Bo hos oss

Korttidsboende och Gruppboende
För att passa olika individers behov har vi inom Gyllenkroken två sorters boendeformer på tre olika adresser. Utgångspunkten är att skapa bostäder som, så långt det är möjligt, anpassas efter den enskildes behov, så som personalstöd, gemenskap och privatliv.

Önskar du veta mer om våra boenden? Hör av dig:

Föreståndare, Emma Wig:
tel: 0704-224539
mail: emma.wig@gyllenkroken.se
Samordnare, Diana Hörnström:
tel: 0707-228578
mail: diana.hornstrom@gyllenkroken.se

 

Vi erbjuder

På Hagforsgatans gruppboende är målgruppen personer med psykisk funktionsnedsättning, tillhörande personkrets 3. Vi har ramavtal med Göteborgs Stad samt Mölndals Stad.

Hagforsgatans gruppboende ligger i ett lugnt område i Sävenäs bredvid Torpakolonin, nära Östra sjukhuset. Boendet består av sex lägenheter samt ett gemensamhetsutrymme.  Varje lägenhet har vardagsrum med sovalkov, kök, badrum samt egen uteplats. Personal finns på plats dygnet runt.

Tillsammans med kontaktpersonal upprättar den enskilde en personlig genomförandeplan som genomsyras av det uppdrag som placerande kommun förmedlat. Genomförandeplanen ligger till grund för den enskildes stödbehov i vardagen. Planen uppdateras kontinuerligt.  

Stiftelsen Gyllenkrokens korttidsboende finns på Garverigatan i centrala Göteborg. Vår primära målgrupp är personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi jobbar på uppdrag av socialtjänsten och har ramavtal med Göteborgs Stad, Mölndals Stad, Partille kommun, Kungsbacka kommun samt Stenungsund med kranskommuner.

På Gyllenkrokens korttidsboende finns 14 möblerade rum fördelade på tre våningar. Varje våning har ett gemensamt allrum bestående av kök och tv-rum. På varje våning finns en till två toaletter med dusch.

Vid inflyttning blir den boende tilldelad två kontaktpersonal. En genomförandeplan upprättas som beskriver den enskildes mål och behov av insatser för att göra vistelsen på boendet så trygg och trivsam som möjligt. Genomförandeplanen uppdateras kontinuerligt. 

Korttidsboendet ligger i samma hus som Gyllenkrokens Kultur- och aktivitetshus där det finns stora möjligheter till social gemenskap. Kultur- och aktivitetshuset erbjuder grupper och studiecirklar, men också fika och lunch.

Fräntorpsgatan är ett gruppboende med tillstånd enligt LSS. Vår målgrupp är personer med psykiska funktionsnedsättningar, främst psykossjukdom, tillhörande pk3.

Gruppboendet ligger i ett lugnt område i östra Göteborg i närheten av Östra sjukhuset. Läget ger goda möjligheter för att vistas i natur, men också närhet till goda kollektiva förbindelser in till centrala Göteborg.

Boendet består av sex enrumslägenheter med vardagsrum, kokvrå, sovalkov, badrum samt uteplats/balkong. På boendet finns även allrum, tvättstuga, hobbyrum samt ett gemensamt kök.

Med placerande stadsdels uppdrag som grund utformar den enskilde tillsammans med kontaktpersonal en genomförandeplan som sedan uppdateras kontinuerligt. I genomförandeplanen har den enskilde möjlighet att påverka innehåll och uttrycka önskemål kring stödet på boendet.

Våra personliga mailadresser är: förnamn.efternamn[a]gyllenkroken.se

Kontakta oss

Emma Wig, boendeföreståndare

Tel. 0707-22 85 78, 031-80 89 95

I och med att du mailar oss, så samtycker du till att vi behandlar de personuppgifter som framgår av mailet. Se även Integritetspolicy/GDPR nedan.