Bo hos oss

Korttidsboende och Gruppboende
För att passa olika individers behov, har vi inom Gyllenkroken två sorters boendeformer på tre olika adresser. Utgångspunkten har varit att skapa bostäder som, så långt det är möjligt, är anpassat efter den enskilda personens behov av personalstöd, gemenskap och privatliv.

Önskar du veta mer om våra boenden?
Kontakta föreståndare Emma Wig på tel: 0704-224539

Vi erbjuder

Hösten 2018 startade Stiftelsen Gyllenkroken sitt andra gruppboende med tillstånd enligt LSS. Vår målgrupp är personer med psykisk funktionsnedsättning, tillhörande personkrets 3. Vi har ramavtal med Göteborgs Stad samt Mölndals Stad.

Hagforsgatans gruppboende ligger i ett lugnt område i Sävenäs intill Torpakolonin, nära Östra sjukhuset. Boendet består av sex lägenheter samt ett gemensamhetsutrymme.  Varje lägenhet har vardagsrum med sovalkov, kök, badrum samt egen uteplats. Personal finns på plats dygnet runt.

Tillsammans med kontaktpersonal upprättar den enskilde en personlig genomförandeplan som genomsyras av det uppdrag som placerande stadsdel förmedlat. Genomförandeplanen ligger till grund för den enskildes stödbehov i vardagen. Planen uppdateras kontinuerligt.  

Stiftelsen Gyllenkrokens korttidsboende finns på Garverigatan i centrala Göteborg. Vår primära målgrupp är personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi jobbar på uppdrag av socialtjänsten och har ramavtal med Göteborgs Stad, Mölndals Stad, Partille kommun, Kungsbacka kommun samt Stenungsund med kranskommuner.

På Gyllenkrokens korttidsboende finns 14 möblerade rum fördelade på tre våningar. Varje våning har ett gemensamt allrum bestående av kök och tv-rum. På varje våning finns en till två toaletter med dusch.

Vid inflytt blir den boende tilldelad två st kontaktpersonal ur personalgruppen som består av sex st ordinarie boendeassistenter. En genomförandeplan upprättas som beskriver den enskildes mål och behov av insatser genom vistelsen.

Korttidsboendet ligger i samma hus som Gyllenkrokens Kultur- och aktivitetshus där det finns stora möjligheter till social gemenskap. Kultur- och aktivitetshuset erbjuder grupper och studiecirklar, men också fika och lunch.

Fräntorpsgatan är ett gruppboende med tillstånd enligt LSS. Vår målgrupp är personer med psykiska funktionsnedsättningar, tillhörande pk3.

Gruppboendet ligger i ett tryggt område i östra Göteborg i närheten av Östra sjukhuset. Läget ger goda möjligheter för att vistas i natur, men också närhet till goda kollektiva förbindelser in till centrala Göteborg.

Boendet består av sex st enrumslägenheter med vardagsrum, kokvrå, sovalkov, badrum samt uteplats/ balkong. Allrum, tvättstuga, hobbyrum samt gemensamt kök finns för alla att använda.

Med placerande stadsdels uppdrag som grund utformar hyresgästen tillsammans med kontaktpersonal en genomförandeplan som sedan uppdateras kontinuerligt. I genomförandeplanen har den enskilde möjlighet att påverka innehåll och uttrycka önskemål kring dagligt stöd.

På gång

På gång

Våra personliga mailadresser är: förnamn.efternamn[a]gyllenkroken.se

Kontakta oss

Emma Wig, boendeföreståndare

Tel. 0707-22 85 78, 031-80 89 95

I och med att du mailar oss, så samtycker du till att vi behandlar de personuppgifter som framgår av mailet. Se även Integritetspolicy/GDPR nedan.