Välkommen!

Vad roligt att du tittar på vår hemsida!

Nu provar vi att öppna Kultur- och aktivitetshuset för fler deltagare och aktiviteter. Vi är fortfarande noga med smittskydd, håller avstånd och håller oss hemma vid förkylningssymtom.

För att se aktivitetsschema för november och december: klicka här

Nu är det möjligt att komma på öppna verksamheter. Du kan också boka tid för att komma och delta i aktiviteter i mindre grupp. Det går också att boka in sig som lunchgäst vissa veckodagar.

Vi som arbetar i Kultur- och aktivitetshuset finns tillgängliga på telefon klockan 09.00 – 16.00 måndag till fredag.

Varmt välkommen att boka ditt besök eller ställa frågor genom att ringa oss på telefonnummer 031-80 89 93!

Vi erbjuder

Kursprogram i Coronatider

Nu provar vi att öppna upp Kultur- och aktivitetshuset för flera deltagare och aktiviteter. Vi är fortfarande noga med smittskydd, håller avstånd och håller oss hemma vid minsta symtom.

För att se aktivitetssschema från november: klicka här
Kort sammanfattand är det möjligt att komma på några specificerade öppna verksamheter, boka tid för att komma och delta i aktiviteter i mindre grupper och det går också att boka in sig som lunchgäst på visa dagar.

Varmt välkommen att boka ditt besök eller har du andra frågor eller vill du har mer information hör av dig till oss på tel: 031- 80 89 93 eller mejl info@gyllenkroken.se

Konstskola - Öppen ateljé

Konstskolan omfattar två terminer. Deltagarna går 15 studietimmar per vecka, fördelat på tre dagar under 12 veckor. Undervisning sker i kroki, teckning, akvarellmåleri, akrylmåleri och skulptur. Varje termin på Gyllenkrokens konstskola avslutas med en elevutställning i Café Koopen. Konstskolan är grundläggande, och inga förberedande kunskaper krävs. Antagning sker baserad på turordning och lämplighet, vi bokar in ett enskilt samtal med alla sökanden på plats på Gyllenkroken. Avgiften är 2000 kr/ termin och då ingår allt material. Inga ytterligare kostnader tillkommer.

Konstskolan passar dig som vill utveckla din konstnärliga begåvning. Målsättningen kan vara att efter utbildningen komma igång med eget skapande eller söka vidare till andra konstskolor.

Vi tar emot ansökningar inför vårterminen 2022.

Öppen ateljé
Vill du vara med på öppen ateljé, ring och boka dig hos Lisa.
Torsdagar kl. 13.30-15.30 - med Lisa
Fredagar kl. 09-11.30 - med Lisa

350:-/termin alternativt
30:-/gång

Musikverksamheten

Måndag klockan 10.00-11.30
Torsdag klockan 10.00-11.30

Musikverkstan är för alla som är intresserade av musik. Verkstan bjuder på en stor variation i musikstilar och du som deltar är med och formar innehållet. I musikverkstan finns det plats för sex deltagare per tillfälle. På måndagar får du som deltagare en plats med först till kvarn principen. Är det redan sex personen på plats kan du försöka igen på torsdag eller måndagen därpå. På torsdag kan du ringa och anmälda dig till handledarna så vet du i förväg om du har fått en plats.I lokalerna finns det yrkeskunniga musiker som kan hjälpa till med det som intresserar just dig.

Inne- och utemiljö

Inne- och utemiljögrupp

Arbetsgruppen sköter om trädgården, plantering och odling samt gröna växter i växthuset. Vi tar hand om bikupor och honung som slungas på plats. Dessutom dekorerar och inreder vi caféet och tar hand om växtligheter inomhus. Under hösten och vintern jobbar gruppen främst med renoveringsarbete och underhåll av våra fastigheter.
Efter ett kort planeringsmöte delar vi upp oss i mindre arbetsgrupper och väljer själva vad vi vill göra.

Kontakta gärna Leif eller Claudia för ytterligare information.

Silversmide

För dig som är intresserad av att jobba med dina händer, göra sitt eget smycke eller vill testa på något annat passa denne kursen jättebra! Det krävs ingen förkunskap om silversmide.

Silversmide är en gång i veckan, 15 ggr per termin. Varje tillfälle är 2 timmar.

Kostnaden för kursen är 150:- plus använt material. Du väger ditt färdiga produkt och betalar per gram. Både din kursavgift och material kostnad betala du kontant till silversmideskursledare som skriv.

Tyvärr är detta en av våra få kurser med en väntelistan. Du kan anmäl dig till en handledare antingen på telefon eller på plats. Du blir uppringd när du har fått en plats!

Datorer och skrivande

Datorer
I Kultur-och aktivitetshuset och B-huset finns det datorer som du kan låna för vissa privata ärende. Det finns till och med möjligheten att skriva ut men det kostar pengar.

Om du behöver hjälp med dator finns det en basic datorkurs i Kultur- och aktivitetshusets b-huset med vår socionomstudent på torsdagar kl. 13.30-15.30. Här kan du få hjälp med det mesta inom data. Kursens innehåll utformas efter vad just du är intresserad av att lära dig.

Skrivande
Torsdagar kl. 10-12.30 kurs i kreativt skrivande
Fredagar kl. 10-11.30 Tyst skrivrum

Prata med Kattis om du vill vara med!

Kvällsverksamhet

Tyvärr har vi just nu inte möjlighet till kvällsverksamheter men vanligtviss har vi  öppet till klockan 20.00 på onsdagar,
med en form av kulturarrangemang:
1:a onsdagen i månaden är det kvinnoafton,
2:a onsdagen i månaden är det akustisk fri scen
3:e onsdagen i månaden är det akustisk karaoke
4:e onsdagen i månaden är det quiz, film eller något annat roligt!

Så fort det är möjligt igen kommer vi att lägga ut det på hemsidan.

En enklare maträtt serveras från kl 17-18, 30 kr
Kom som du är och ta gärna med en vän!
Välkommen!

Studiebesök

Just nu erbjuder vi på studiebesök på plats i våra lokaler igen. Ring för att boka ett studiebesök på tel: 031 - 80 89 93

Välkommen till en digital visning av Gyllenkrokens Kultur- och aktivitetshus: https://youtu.be/kkuoviE3sXM

På gång

Våra personliga mailadresser är: förnamn.efternamn[a]gyllenkroken.se

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

 

Kultur- och Aktivitetshuset

Tel. 031-80 89 93

Handledare: Oscar Brask, Ulf Bruce, Emma Custers, Claudia Deifel, Kattis Haglund, Alexander Ringbäck och Lisa Strandberg