Välkommen!

Vad roligt att du tittar på vår hemsidan!
För att komma och besöka oss eller delta i en verksamhet behöver du inte ha någon form av beslut, bli medlem eller uppge personlig information. Vi har inga krav på studiebesök, utan du är välkommen att "bara dyka upp".
Du som besökare/deltagare kan vara med i mängder av olika kurser och aktiviteter eller välja att "bara vara" hos oss.

Alla från 18 år och uppåt är välkomna.

Öppettider  i höst:
måndag 09.00-16.00
tisdag 09.00-16.00
onsdag 09.00-20.00
torsdag 09.00-16.00
fredag 09.00-16.00

Har du idéer, synpunkter eller bara behöver prata så kan du vända dig till någon av handledarna på plats, eller skicka e-post: tips@gyllenkroken.se

Vi erbjuder

Kursprogram höst 2020

Öppna pdf med hela vårt kursschema

OBS! På grund av rådande situationen kan schemat ändras snabbt. För det senast information angående aktiviteter och kurser kan du ringa oss på: 031-80 89 93

Konstskola - Öppen ateljé

Konstskolan omfattar två terminer. Deltagarna går 15 studietimmar per vecka, fördelat på tre dagar under 12 veckor. Undervisning sker i kroki, teckning, akvarellmåleri, akrylmåleri och skulptur. Varje termin på Gyllenkrokens konstskola avslutas med en elevutställning i Café Koopen. Konstskolan är grundläggande, och inga förberedande kunskaper krävs. Antagning sker baserad på turordning och lämplighet, vi bokar in ett enskilt samtal med alla sökanden på plats på Gyllenkroken. Avgiften är 2000 kr/ termin och då ingår allt material. Inga ytterligare kostnader tillkommer.

Konstskolan passar dig som vill utveckla din konstnärliga begåvning. Målsättningen kan vara att efter utbildningen komma igång med eget skapande eller söka vidare till andra konstskolor.

Vi tar emot ansökningar inför vårterminen 2021.

Öppen ateljé
Torsdagar kl. 10-15 - eget arbete
Fredagar kl. 10-14.30 - med Lisa

350:-/termin alternativt
30:-/gång

Musikverksamheten

Måndag klockan 13.00-14.30
Torsdag klockan 13.00-14.30

Musikverkstan är för alla som är intresserade av musik. Verkstan bjuder på en stor variation i musikstilar och du som deltar är med och formar innehållet. I musikverkstan finns det plats för sex deltagare per tillfälle. På måndagar får du som deltagare en plats med först till kvarn principen. Är det redan sex personen på plats kan du försöka igen på torsdag eller måndagen därpå. På torsdag kan du ringa och anmälda dig till handledarna så vet du i förväg om du har fått en plats.I lokalerna finns det yrkeskunniga musiker som kan hjälpa till med det som intresserar just dig.

Inne- och utemiljö

Inne- och utemiljögrupp

Arbetsgruppen sköter om trädgården, plantering och odling samt gröna växter i växthuset. Vi tar hand om bikupor och honung som slungas på plats. Dessutom dekorerar och inreder vi caféet och tar hand om växtligheter inomhus. Under hösten och vintern jobbar gruppen främst med renoveringsarbete och underhåll av våra fastigheter.
Efter ett kort planeringsmöte delar vi upp oss i mindre arbetsgrupper och väljer själva vad vi vill göra.

Just nu kan vi inte ta emot fler intresserade men kontakta gärna Leif eller Claudia för ytterligare information.

Silversmide

För dig som är intresserad av att jobba med dina händer, göra sitt eget smycke eller vill testa på något annat passa denne kursen jättebra! Det krävs ingen förkunskap om silversmide.

Silversmide är en gång i veckan, 15 ggr per termin. Varje tillfälle är 2 timmar.

Kostnaden för kursen är 150:- plus använt material. Du väger ditt färdiga produkt och betalar per gram. Både din kursavgift och material kostnad betala du kontant till silversmideskursledare som skriv.

Tyvärr är detta en av våra få kurser med en väntelistan. Du kan anmäl dig till en handledare antingen på telefon eller på plats. Du blir uppringd när du har fått en plats!

Datorer och skrivande

Datorer
I Kultur-och aktivitetshuset och B-huset finns det datorer som du kan låna för vissa privata ärende. Det finns till och med möjligheten att skriva ut men det kostar pengar.

Om du behöver hjälp med dator finns det en basic datorkurs i Kultur- och aktivitetshusets bibliotek  med Oscar på måndagar kl. 15-15:50. Här kan du få hjälp med det mesta inom data. Kursens innehåll utformas efter vad just du är intresserad av att lära dig.

Skrivande
Tisdagar kl. 10-12 kurs i kreativt skrivande
Fredagar kl. 10-11:45 Tyst skrivrum

Prata med Kattis om du vill vara med!

Gyllenpodden

Från och med vecka 34 startar öppen poddverkstad på onsdagar mellan kl. 15 till 16.30. Samling är i caféet.
Handledare är Kattis och Alexander.

Här kan du tjuvlyssna på första avsnittet av Gyllenpodden!

 

En podd gjord av deltagarna på Kultur- och aktivitetshus Gyllenkroken.
I första avsnittet pratar vi om hur man gör en podd, besöker nya rökrutan samt får ta del av dikter från kreativt skrivande.

Håll örona öppna så kommer vi förhoppningsvis med ett nytt avsnitt i september. Trevlig lyssning!

Kvällsverksamhet

På onsdagar har vi öppet till klockan 20.00
med en form av kulturarrangemang.
1:a onsdagen i månaden är det kvinnoafton,
2:a onsdagen i månaden är det akustisk fri scen
3:e onsdagen i månaden är det akustisk karaoke
4:e onsdagen i månaden är det quiz, film eller något annat roligt!

En enklare maträtt serveras från kl 17-18, 30 kr
Kom som du är och ta gärna med en vän!
Välkommen!

Studiebesök

Till Gyllenkrokens kultur- och aktivitetshus  är du välkommen att bara duka upp. Om du vill kan du komma på ett studiebesök både enskilt och i grupp. Du kan komma själv eller tillsammans med en stödperson och få information av en handledare.

Gruppstudiebesök tas emot på måndag och onsdag förmiddag. Gruppstorlek är max 12 personer. Vi har ingen fast avgift för bokade grupper, men tar gärna emot ett frivilligt bidrag på upp till 400 kr.

Ring 031-80 89 93 och boka tid direkt med någon av våra handledare.

På gång

Våra personliga mailadresser är: förnamn.efternamn[a]gyllenkroken.se

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

 

Kultur- och Aktivitetshuset

Tel. 031-80 89 93

Handledare: Oscar Brask, Ulf Bruce, Emma Custers, Claudia Deifel, Kattis Haglund, Alexander Ringbäck och Lisa Strandberg