Bo hos oss

Korttidsboende och Gruppboende
För att anpassa bostäderna efter den enskildes individuella behov, har vi inom Gyllenkrokens regi två olika sorters boendeformer på tre olika adresser. Utgångspunkten har varit att skapa bostäder som, så långt det är möjligt, är anpassat efter den enskilda personens behov av personalstöd, gemenskap och privatliv.

Önskar du veta mer om våra boenden?
Kontakta föreståndare Emma Wig på tel: 0707-22 85 78

Vi erbjuder

Gruppboende på Hagforsgatan

Hösten 2018 startade Stiftelsen Gyllenkroken sitt andra gruppboende med tillstånd enligt LSS. Vår målgrupp är personer med psykisk funktionsnedsättning, tillhörande pk 3. Vi har ramavtal med Göteborgs Stad samt Mölndals Stad.

Hagforsgatans gruppboende ligger i ett lugnt område i Sävenäs intill torpakolonin, nära Östra sjukhuset. Boendet består av sex lägenheter samt ett gemensamhetsutrymme.  Varje lägenhet består av ett vardagsrum med sovalkov, kök, badrum samt egen uteplats. Personal finns på plats dygnet runt.

Tillsammans med kontaktpersonal upprättar den enskilde en personlig genomförandeplan som genomsyras av det uppdrag som placerande stadsdel förmedlat. Genomförandeplanen ligger till grund för den enskildes stödbehov i vardagen. Planen uppdateras kontinuerligt.  

Korttidsboende

Stiftelsen Gyllenkrokens korttidsboende ligger på Garverigatan i centrala Göteborg. Vår primära målgrupp är personer med psykisk funktionsnedsättning. Vi jobbar på uppdrag av socialtjänsten och har ramavtal med Göteborgs Stad, Mölndals Stad, Partille kommun samt Stenungsund med kranskommuner.

Korttidsboendet består av 14 rum fördelat på tre våningar. Varje våning har ett gemensamt kök/allrum. Varje dag serveras lunch i vårt kafé som ligger precis i anslutning till boendet. Övrig mat ingår men tillreds på egen hand. 

Varje boende blir tilldelad två kontaktpersonal och tillsammans upprättas en genomförandeplan som genomsyras av uppdraget från placerande stadsdel.  Genomförandeplanen baseras på den enskildes tankar om mål under vistelsen samt uttryckta önskemål och stödbehov.

Korttidsboendet ligger i samma hus som Gyllenkrokens Kultur- och aktivitetshus där det finns stora möjligheter till gemenskap och studiecirklar eller bara för att fika eller äta lunch.

Gruppboende på Fräntorpsgatan

Fräntorpsgatan är ett gruppboende med tillstånd enligt LSS. Vår målgrupp är personer med psykiska funktionsnedsättningar, tillhörande pk3.
Boendet ligger i ett tryggt område i östra Göteborg intill östra sjukhuset, med ett läge som ger goda möjligheter för att vistas i natur men också närhet till goda kollektiva förbindelser in till centrala Göteborg.
Boendet består av sex enrumslägenheter med vardagsrum, kokvrå, sovalkov, toalett samt uteplats/ balkong. Allrum, tvättstuga, hobbyrum samt gemensamt kök finns för alla att använda.
Med placerande stadsdels uppdrag som grund utformar hyresgästen tillsammans med kontaktpersonal en genomförandeplan som sedan uppdateras kontinuerligt. I genomförandeplanen får den enskilde
möjlighet att påverka och uttrycka önskemål kring dagligt stöd samt insatser från boendepersonal.

På gång

På gång

Våra personliga mailadresser är: förnamn.efternamn[a]gyllenkroken.se

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Emma Wig, boendeföreståndare

Tel. 0707-22 85 78, 031-80 89 95

I och med att du mailar oss, så samtycker du till att vi behandlar de personuppgifter som framgår av mailet. Se även Integritetspolicy/GDPR nedan.