Välkommen!

Vad roligt att du tittar på vår hemsida!

Alla från 18 år och uppåt är välkomna.
För att komma och besöka oss eller delta i en verksamhet behöver du inte ha någon form av beslut, bli medlem eller uppge personlig information. Vi har inga krav på studiebesök, utan du är välkommen att "bara dyka upp".
Du som besökare/deltagare kan vara med i mängder av olika kurser och aktiviteter eller välja att "bara vara" hos oss.

Öppettider:
måndag 09.00-16.00
tisdag 09.00-16.00
onsdag 09.00-16.00
torsdag 09.00-16.00
fredag 09.00-16.00

Vi är fortfarande noga med smittskydd, håller avstånd och håller oss hemma vid förkylningssymtom.

Har du idéer, synpunkter eller bara behöver prata så kan du vända dig till någon av handledarna på plats, eller skicka e-post: tips@gyllenkroken.se

Vi erbjuder

Nu provar vi att öppna upp Kultur- och aktivitetshuset för flera deltagare och aktiviteter. Vi är fortfarande noga med smittskydd, håller avstånd och håller oss hemma vid minsta symtom.

För att se aktivitetsschema för våren 2022: klicka här

Varmt välkommen att boka ditt besök eller ställa frågor på tel: 031- 80 89 93 eller mejl info@gyllenkroken.se.

Konstskolan omfattar två terminer. Deltagarna går 15 studietimmar per vecka, fördelat på två eller tre dagar under 12 veckor. Undervisning sker i kroki, teckning, akvarellmåleri, akrylmåleri och skulptur. Varje termin på Gyllenkrokens konstskola avslutas med en elevutställning i Café Koopen. Konstskolan är grundläggande, och inga förberedande kunskaper krävs. Antagning sker baserad på turordning och lämplighet, vi bokar in ett enskilt samtal med alla sökanden på plats på Gyllenkroken. Avgiften är 2000 kr/ termin och då ingår allt material. Inga ytterligare kostnader tillkommer.

Konstskolan passar dig som vill utveckla din konstnärliga begåvning. Målsättningen kan vara att efter utbildningen komma igång med eget skapande eller söka vidare till andra konstskolor.

Vi tar emot ansökningar inför höstterminen 2022.

Öppen ateljé
Vill du vara med på öppen ateljé, ring och boka dig hos Lisa.
Torsdagar kl. 13.30-15.30 - med Lisa
Fredagar kl. 09-11.30 - med Lisa

350:-/termin alternativt
30:-/gång

Måndag klockan 12.30-14.00
Torsdag klockan 10.00-11.30

Musikverkstan är för alla som är intresserade av musik. Verkstan bjuder på en stor variation i musikstilar och du som deltar är med och formar innehållet.

Inne- och utemiljögrupp

Arbetsgruppen sköter om trädgården, plantering och odling samt gröna växter i växthuset. Vi tar hand om bikupor och honung som slungas på plats. Dessutom dekorerar och inreder vi caféet och tar hand om växtligheter inomhus. Under hösten och vintern jobbar gruppen främst med renoveringsarbete och underhåll av våra fastigheter.
Efter ett kort planeringsmöte delar vi upp oss i mindre arbetsgrupper och väljer själva vad vi vill göra.

Kontakta gärna Leif eller Claudia för ytterligare information.

För dig som är intresserad av att jobba med dina händer, göra sitt eget smycke eller vill testa på något annat passa denne kursen jättebra! Det krävs ingen förkunskap om silversmide.

Silversmide är en gång i veckan, 12 ggr per termin. Varje tillfälle är 2 timmar.

Kostnaden för kursen är 150:- plus använt material. Du väger ditt färdiga produkt och betalar per gram. Både din kursavgift och material kostnad betala du kontant till silversmideskursledare som skriv.

Tyvärr är detta en av våra få kurser med en väntelistan. Du kan anmäl dig till en handledare antingen på telefon eller på plats. Du blir uppringd när du har fått en plats.

Datorer
I Kultur-och aktivitetshuset och B-huset finns det datorer som du kan låna för vissa privata ärende. Det finns till och med möjligheten att skriva ut, du betalar en liten summa för materialet.

Skrivande
Torsdagar kl. 10-12.15 kurs i kreativt skrivande
Fredagar kl. 10-11.30 Tyst skrivrum

Prata med Kattis om du vill vara med.

Just nu har vi tyvärr inte möjlighet till kvällsverksamheter just nu, men vanligtvis har vi  öppet till klockan 20.00 på onsdagar,
med en form av kulturarrangemang.

Vi erbjuder studiebesök på plats i våra lokaler. Ring för att boka ett studiebesök på tel: 031 - 80 89 93

Välkommen också till en digital visning av Gyllenkrokens Kultur- och aktivitetshus: https://youtu.be/kkuoviE3sXM

På gång

Våra personliga mailadresser är: förnamn.efternamn[a]gyllenkroken.se

Kontakta oss

 

Kultur- och Aktivitetshuset

Tel. 031-80 89 93

Handledare: Oscar Brask, Ulf Bruce, Emma Custers, Claudia Deifel, Kattis Haglund, Alexander Ringbäck och Lisa Strandberg