Välkommen till Café Koopen!

I bottenplanet på aktivitetshuset ligger kaféet som är husets hjärta och naturliga mötesplats. Här kan du äta en prisvärd lunch och ta en fika. Du kan också prata, umgås, läsa tidningen, eller delta i någon av våra öppna verksamheter. I caféet finns tillgång till dator och internet. Kaféet drivs av ”Café Koopen” som är ett av Göteborgs äldsta sociala arbetskooperativ. Kooperativet består av tio kooperatörer som tillsammans med en handledare planerar och driver verksamheten.

Vårt signum är att laga enkel god mat från grunden utan pulver och halvfabrikat. Vi serverar varje dag två varmrätter varav en vegetarisk. Vi har också en fräsch salladsbuffé. Smörgåsar, kakor och smårätter finns också att köpa.

Fredagsfika
Varje fredag kl. 14.30 avslutar vi veckan med en gemensam fika som Gyllenkroken bjuder på. Det är också då vi informerar om den kommande veckan och hurrar för våra födelsedagsbarn.

Lunchmeny vecka 8


Grön
måndag 18/2
Fusilli med timjankryddad morotsås och keso (vegetarisk)
Tisdag 19/2
Fiskbiffar med grön couscous och gurkyoghurt
Bönbiffar (vegetarisk)
Onsdag 20/2
Spaghetti med köttfärssås
Spaghetti med röd linssås (vegansk)
Torsdag 21/2
Brocollibaconsås serveras med bulgur och tzatziki
Broccolihalloumisås (vegetarisk)
Fredag 22/2
Tacobuffé, finns både med nötfärs och sojafärs (vegansk)


Priser:
Lunchpris 45 kr, (häfte 10 kuponger 350 kr)
Swish eller kontant

Lunch serveras helgfria vardagar kl 12.00 - 13.00
Allergisk? Fråga oss gärna om innehållet i maten!
Tel: 031-80 89 93

Catering
Behöver du hjälp med catering får du gärna prata med oss så planerar vi detta tillsammans. 

Mer information

Lunchmeny Februari

Prislista

Lunch: 45 kr
Häfte med 10 st lunchkuponger: 350 kr

Frukt: 5 kr
Kaffe, första koppen: 10 kr
Kaffe, påtår: 5 kr
Te: 5 kr
Bakverk: 5-10 kr
Läsk: 10-15 kr
Ostsmörgås: 5 kr
Räksmörgås: 35 kr
Stor sallad: 25 kr
Liten sallad: 15 kr

Recept på Hallongrottor

Ingredienser
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör (eller margarin)

Fyllning
1 dl fast hallonsylt

Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.

Kooperatör eller praktisera

Hur blir du kooperatör eller praktisera? Ta kontakt med Claudia eller Emma så att vi kan talas vid. Du når oss på tel. 031-80 89 93.

På gång

Våra personliga mailadresser är: förnamn.efternamn[a]gyllenkroken.se

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

 

Café Koopen

Tel. 031-80 89 93

Handledare: Emma Custers, Claudia Deifel